Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

"Вещерът" на Анджей Сапковски
Posted 06 май 2012 - 04:43

Харесвам "Вещерът" още от първия публикуван у нас разказ "Зрънце истина", който беше приятна пародия на "Красавицата и Звяра".
Падам си по славянско-ирландския свят на Сапковски. Кой как се отнася към поредичката?
Луд на шарено се радва - наръчник на неандерталския лирик
Тар-Лаикрабандил (Ар-Фангедел)
Posted 06 май 2012 - 08:26

Posted 06 май 2012 - 09:34

Имам един любим момент от играта, който ми се случи случайно и който според мен илюстрира прекрасно целия свят на "Вещерът". Значи, cut scene, наш Гералд говори с жена, която се опитва да развали върколашкото проклятие, което тегне над мъжа й. Гералд вече е пробвал да й помогне по няколко различни начина, безуспешно. В крайна сметка се оказва, че само истинската любов може да вдигне проклятието, въобще от екрана започват да се ръсят едни романтики, едни чудеса, при което някакъв случайно генериран пич решава да се изпикае на ъгъла току зад Гералд и женицата. Та стоят те двамата и си говорят за истинска любов и прочее, а он си пикае в кадър и хич не му дреме.
Та това е за мен "Вещерът".
А някой хубав ден мисля да прочета и книгите.

Posted 06 май 2012 - 11:44

*Първият Witcher, макар и да има много добра история, спокойно може да мине за отклонение от сюжета на Сапковски. След Assassins of Kings това вече няма как да стане.
Posted 07 май 2012 - 05:01

Старият език у Сапковски всъщност е ирландски. Прозношението е доста идиотско, но не всичко написано се чете, както си е, така че има шанс човек да се научиФаоилтиарна

Мухаха, това явно е преработка на разказа "Зрънце истина", който от своя страна е доста весел реверанс към приказката за Красавицата и Звяра. Бояне, "Зрънце истина" е публикуван и извън поредиците томчета на Сапковски, това е първият текст за Вещера на български. Може да го има и в Читанката. Потърси си го, чудесен е.Значи, cut scene, наш Гералд говори с жена, която се опитва да развали върколашкото проклятие, което тегне над мъжа й. Гералд вече е пробвал да й помогне по няколко различни начина, безуспешно. В крайна сметка се оказва, че само истинската любов може да вдигне проклятието...
Posted 09 май 2012 - 09:30

Posted 20 септември 2013 - 12:31

Абе, Лютичето лютиче ли е или е глухарче?
Гледам, че в английската версия на играта бардът се казва Dandelion, а любимата ми книга на Бредбъри е "Dandelion Wine", което определено не е "Вино от лютичета".
Някой знае ли как е името на певеца на полски?
Posted 20 септември 2013 - 01:33

Лютиче е - Jaskier
P.S. На английски е променено на Dandelion, щото Buttercup звучало твърде... женствено.
Edited by Strider, 20 септември 2013 - 01:57 .
Posted 20 септември 2013 - 03:45

Ей, не ми върви с растенията в тоя форум. Току прелети заарският фашист да ме наложи с томче ботаника по тиквата. Мерси, верно, че и във филма Гералт говореше на Яскер Музиканта.
Posted 30 декември 2014 - 10:04

Мерси.
Edited by Вил, 30 декември 2014 - 10:05 .
Posted 31 декември 2014 - 12:20

1. Последното желание
2. Меч на съдбата
3. Кръвта на елфите
4. Време на презрение
5. Огненото кръщение
6. Кулата на лястовицата
7 и 8. Господарката на езерото (Том 1 & 2)
Трябва да взема да ги прочета и аз. Иначе първите 2 са сборници от разкази, а другите са си цялостни истории. Казаха ми, че е най-добре да си се четат в този ред. Иначе не знам дали няма още излезли неща, аз имам само тея и скоро не съм проверявал.
Edited by Sparrow, 31 декември 2014 - 12:23 .

Posted 31 декември 2014 - 09:54

Аз ще си чета тази, а ако ми хареса, ще си потърся и останалите в посочения ред.
Posted 31 декември 2014 - 01:27

Първите два тома, тоест разказите са най-добри по моему.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users