Българският Толкин Форум: Елате на изложбата ми - Българският Толкин Форум

Към съдържанието

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

Елате на изложбата ми

#1 Потребителя е офлайн   светулка

• Група: Потребители
  • Регистр: 09-July 08

Публикувано 31 January 2010 - 03:21 PM

След толкова години в сянка, сега е момента който е любопитен - да ме хване натясно коя съм!:
В творчеството си човек се издава повече от обикновено.
Та:Приятели и врагове, добре дошли!: правя изложбичка на 9 февруари (другия вторник) от 18ч. в Културен Център Люлин
ако някой не може да се ориентира - да ми пише на лични - ще го упътя :)
Пускам нещо и за зарибяване:

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от светулка: 31 January 2010 - 03:51 PM

Започва Път от моя праг -
безкраен, ограден с трева...

#2 Потребителя е офлайн   Pavlina

• Регистр: 07-June 09

Публикувано 31 January 2010 - 04:01 PM

Виж мнениетосветулка написа на 31 January 2010 - 03:21 PM :

След толкова години в сянка, сега е момента който е любопитен - да ме хване натясно коя съм!:
В творчеството си човек се издава повече от обикновено.
Та:Приятели и врагове, добре дошли!: правя изложбичка на 9 февруари (другия вторник) от 18ч. в Културен Център Люлин
ако някой не може да се ориентира - да ми пише на лични - ще го упътя :)
Пускам нещо и за зарибяване:

/Да не беше вторник. Нямам тия два почивни дни да дойда до София. :unsure: /
Картини в картините...
Успех!!!

Този пост е редактиран от Pavlina: 03 February 2010 - 11:18 PM

"По-добре да бъдеш малка светлинка, отколкото голяма сянка"

#3 Потребителя е офлайн   siyaina

• Регистр: 05-January 10

Публикувано 01 February 2010 - 11:50 PM

Страхотно че ще имаш изложба,с удоволствие бих дошла ако имах възможност. Ще очаквам отзивите от другите, които се надявам, че ще я видят, много ми харесват картините ти!Публикувано изображение Успех!!!Публикувано изображение

#4 Потребителя е офлайн   Dobrina

• Регистр: 11-June 09

Публикувано 06 February 2010 - 09:04 PM

Като разглеждам тези картини,качени от Светулка в поканата за изложба, цялото ми същество ликува, защото сетивата ми се пленяват от вълшебните светове,които тя е разгърнала така, като на длан пред мен. Всичко изглежда като извикано от Гласа на Светлината... А накъде може да ме отведе този Глас, към какви още омайни ,неподозирани пространства?! Аз лично съм страшно любопитна да видя и в другите платна от изложбата . А тази картина " Вход към утрото" е много идейна и оригинална. Една птица сякаш донася утрото, зазоряването, надеждата ,които ще изгреят и ще победят сенките на нощта- късчето светлина,което ще погълне мрака. И как е намерен художественият израз на всичко това !!! Красиво и оригинално, без маниерничене! Всичко изглежда изнесено високо, високо... и ми се приисква неудържимо да полетя на крилете на тази небесна птица, където ме отведе нейният летеж. Събужда копнежа ми по Възвишеното, поканва ме за Полета ! Добре , че получаваме такива покани , инак сърцата ни ще остават все в пръстта.А това би било много , много жалко... Но да дочакаме 09.02. 2010 г. , когато ще видим още от Вълшебното! Само до ВТОРНИК!

#5 Потребителя е офлайн   bdk

• Благороден вампир
  • Регистр: 30-July 08

Публикувано 07 February 2010 - 04:21 PM

Доста любопитно изглеждат картините и на пръв (и малък) преглед ми харесват. Само въпросната вечер ли ще бъдат показвани?
„Calculemus!“ - Gottfried Wilhelm Leibniz

Публикувано изображение

#6 Потребителя е офлайн   светулка

Публикувано 07 February 2010 - 07:54 PM

Благодаря за интереса!(И на мен си ми харесват!)
Изложбата ще продължи поне 2 седмици (повече не знам дали ще им я отпусна, че картините са на коприна и много поемат дима, а там се пуши).
Залата ще е отворена всеки делничен ден от 9 до 18ч.(не че очаквам някой да цъфне в 9). Самата администрация има канцелария в дъното на залата, така че ще я държат отворена.
Аз няма да стоя там ако нямам конкретни уговорки(засега имам за сряда по обяд - за приятели, които са заети във вторник, за по-нататък ... не знам).
Всъщност на самото откриване ще е тарапана и поетичния им клуб ще имат четене в началото, така че ако сте по-съзерцателни хора - вземете наистина да минете през деня, да си разглеждате на спокойствие - ще изпуснете само почерпката.
На 9-ти ще продължи поне до към 21 часа, може и повече, така че доста приятели ще дойдат след работа.
Пропуснах да уточня: изложбата не е самостоятелна - има още 2 авторки, но моето участие е най-голямо - с 20-тина картини, освен това аз я организирам. Другите две участват с маслена живопис.
Заглавието е "Преминаване през Световете"
Да си кажа и още нещо: Предупредила съм да не допускат снимки в залата без мое съгласие: ползвам си картините за сценични декори и в графичния дизайн - та да не си намирам нещата по чужди сайтове. (Ако на някой му затрябва текстура - да пита, може и даром да му дам ако заслужава)

Този пост е редактиран от светулка: 08 February 2010 - 10:40 AM

#7 Потребителя е офлайн   Pavlina

Публикувано 11 February 2010 - 11:30 PM

Чакаме снимки от изложбата :rolleyes:

Имам един хубав спомен от "Мери Попинз" - цяла глава си изкара с един художник в картината му. Беше стриктна, беше странна, беше вълшебница - и освен това умееше да се потопи в прекрасното така, че никой да не я бзпокои ;)

#8 Потребителя е офлайн   bdk

• Благороден вампир
  • Регистр: 30-July 08

Публикувано 12 February 2010 - 12:01 AM

Аз препоръчвам да отидете и да видите изложбата (на тези, които още не са го сторили). Казаха, че ще я има още около месец. Аз лично бих я посетил поне още веднъж. А и картините на другите две авторки също си заслужават. Тези на Тимеа поне за мен също бяха впечатляващи.

Този пост е редактиран от bdk: 12 February 2010 - 02:54 AM

„Calculemus!“ - Gottfried Wilhelm Leibniz

Публикувано изображение

#9 Потребителя е офлайн   siyaina

• Регистр: 05-January 10

Публикувано 12 February 2010 - 12:22 AM

Съгласна съм, че изложбата е хубаваПубликувано изображение , наистина са прекрасни картините и на трите, има толкова много неща в тях които човек може да види. Направо потъваш докато ги гледаш, пренасяш се в друг свят. Картините на светулка са много приказно елфическиПубликувано изображение , направо се влюбих в тях! Публикувано изображение
Също така и тези на Снежана (мисля че се казваше) са уникални, те са с маслени бои и са много мистичниПубликувано изображение
И аз ви препоръчвам горещо да посетите изложбата, може да съжалявате, ако не ги видитеПубликувано изображение

#10 Потребителя е офлайн   Dobrina

• Регистр: 11-June 09

Публикувано 12 February 2010 - 12:25 AM

Виж мнениетоbdk написа на 12 February 2010 - 12:01 AM :

Аз препоръчвам да отидете и да видите изложбата (на тези, които още не са го сторили). Казаха, че ще я има още около месец. Аз лично бих я посетил поне още веднъж. А и картините на другите две авторки също си заслужават. Тези на Тимиа поне за мен също бяха впечатляващи.

А как виждаш ти картините на Светулка? Какво откриваш в тях ? Наистина много бих искала да разбера нещо по-конкретно като лични впечатления. Аз вече споделих някои от моите впечатления за определени платна . А и заглавията са много знакови според мен. Хващат същността на изобразеното и я назовават .

#11 Потребителя е офлайн   Pavlina

Публикувано 12 February 2010 - 07:52 PM

Виж мнениетоbdk написа на 12 February 2010 - 12:01 AM :

Аз препоръчвам да отидете и да видите изложбата (на тези, които още не са го сторили). Казаха, че ще я има още около месец. Аз лично бих я посетил поне още веднъж. А и картините на другите две авторки също си заслужават. Тези на Тимеа поне за мен също бяха впечатляващи.

Дали ги има някъде в НЕТ-а?

#12 Потребителя е офлайн   светулка

Публикувано 17 February 2010 - 12:04 PM

Леле! Разбихте ми сърцето! Изпописали сте форума, докато ме е нямало!
За тези, които не могат да дойдат - качила съм снимките на стената си във фейсбука: на Bistra Sirin

#13 Потребителя е офлайн   светулка

Публикувано 04 March 2010 - 01:17 PM

http://www.facebook....wall&ref=search

Този пост е редактиран от светулка: 04 March 2010 - 01:22 PM

#14 Потребителя е офлайн   светулка

Публикувано 16 May 2010 - 07:46 AM

От тази седмица и следващата изложбата ще гостува в Ловеч (без участието на Тимеа този път) - ако има фенове от региона и околността - може да дойдат да се видим. Откриването е на 20 май в 17,30ч. в Камерна зала на читалище Наука.

Този пост е редактиран от светулка: 16 May 2010 - 07:49 AM

#15 Потребителя е офлайн   Earendil

• Регистр: 09-June 10

Публикувано 15 June 2010 - 11:47 AM

Светулка, малко късно коментирам, но картините ти изглеждат страхотно :mellow:! Поздравявам те :D!
All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни