Българският Толкин Форум: The imaginarium of doctor Parnassus - Българският Толкин Форум

Към съдържанието

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

The imaginarium of doctor Parnassus

#1 Потребителя е офлайн   Motorbreath

• Група: Потребители
  • Регистр: 10-January 10

Публикувано 01 February 2010 - 11:51 PM

Сделката на доктор Парнасъс оправда всичките ми прекалено високи очаквания!!!!!! Просто беше вълшебен! Тери Гилиъм има страхотно въображение и го е вложил цялото във филма. Актьорската игра беше невероятна ..като се почне от Хийт Леджър естествено, който играе наистина страхотно и това го твърдя още преди смъртта му (RIP), усещат се много мостчета със ролята на Жокера и като изрази и интонации и всичко! Тримата заместители на Тони във невероятният свят зад огледалото са страхотни също и всеки придава на Тони един нов образ като едновременно прави връзка по някакъв начин и със останалите, което наистина много ми хареса как се е получило.Джони Деп естествено ми е любимият Тони след Хийт, и с не дългото си появяване прави доста запомняща се роля ..и великата реплика "Nothing's permanent..not even death" <3333 *rock* Джъд Лоу и Колин Фаръл също много ми харесаха, макар че Джъд Лоу имаше някои неща в играта му, които бих променил, а Колин по принцип не ми е от любимите актьори. Том Уейтс - най-якият дявол игран във филм, простооо 1-2 са тези, които могат да му се противопоставят.. Кристофър Плъмър също е много добър разказвач на истории ще се убедите сами, има един много дълбок глас, който много му отива за такива роли, а главната женска роля изиграна от Лили Коул ..ммм lovely.. <3 Много добре изразява толкова емоции, които са присъщи на едно 16-годишно момиче. Самата история заложена във филма е изключително добре измислена и ще съм невероятно щастлив да я прочета и на книга.. има 1-2 недоизпипани неща, но наистина според мен не е нищо фрапиращо. Визуално както казах филмът е на изключително високо ниво - много цветен, много фантазен..радост за очите (: Саундтракът е качен по тракерите, така че също препоръчвам да го чуете, особено ако харесвате филмова музика (: А музиката от трейлъра, която не е включена там е на Odyssey - X-ray dog (:

Това е от мен за филма май.. в топ 3 ми е със сигурност (а това е много) ..10/10

#2 Потребителя е офлайн   Vincente

• Ace
  • Регистр: 19-January 09

Публикувано 02 February 2010 - 12:24 AM

Филмът наистина си заслужаваше гледането. Кастът и визията бяха невероятни въпреки, че ми се стори че Джъд Лоу можеше да има малко повече Тони време... А сигурно защото съм положително настроен към Колин Фаръл бях много доволен как изигра Тони в шеметната кулминация (па и него го бива да играе леко мазнички мошеници), която в цялото желание да предаде хаоса на алтернативния свят взе, че превръща и историята в лек хаос. След прожекцията бях странно натъжен въпреки, приблизително положителния завършек... но това май е типична реакция след филмите на Тери Гилиъм.

#3 Потребителя е офлайн   wutang

• Tibboh
  • Регистр: 02-November 09

Публикувано 01 March 2010 - 10:55 PM

Много як филм, а мацката, въпреки смачкания фейс е много готина.

Този пост е редактиран от wutang: 01 March 2010 - 10:56 PM

Влизам в храчка....

#4 Потребителя е офлайн   Кемендил

• Contemplator
  • Група: Маяри
  • Регистр: 27-November 06

Публикувано 01 March 2010 - 11:05 PM

Копипействам се:

Цитат

Гледах го най-накрая. Страхотен! Обожавам Тери Гилиъм, а това е един от най-добрите му филми. Не колкото култовите Brazil, Monty Python and the Holy Grail и Twelve Monkeys, но все пак се нарежда в личния ми топ 5 (заедно с Fear and Loathing in Las Vegas).
The Brothers Grimm също е чудесен, така и не разбрах какво толкова не му харесват хората.

Относно каста на Parnassus - аз нямам проблем с Джъд Лоу, Колин Фарел или Джони Деп, всички ми харесаха. Те, между другото, са избрани и защото са били приятели на Хийт Леджър. Уикипедия казва, че и Том Круз е проявил интерес към ролята, но Гилиъм му октазал, защото не бил "от семейството".
Всъщност, филмът можеше да ми хареса повече единствено ако за ролята на Валентина бяха взели Ева Грийн, която е била първоначалният избор. Не че имам оплаквания от Лили Коул, просто Ева Грийн ми е може би най-голямата слабост сред актрисите.

Това с Джъд Лоу, Колин Фарел и Джони Деп го бях споменал, защото някои хора нещо се бяха оплаквали от тях.
Да допълня към горното, че бих се радвал, ако бяха взели Мат Деймън, вместо Колин Фарел, но и на Колин съм доволен.

А мацката със смачкания фейс е топмодел (това й е първата голяма роля), така че именно с фейса (и с тялото) си изкарва хляба. :Р
Why'd you feel you have to hold on?
Imagine if you let go...

#5 Потребителя е офлайн   wutang

• Tibboh
  • Регистр: 02-November 09

Публикувано 02 March 2010 - 04:24 PM

Всъщност, мацката без смачкания фейс :lol: нямаше да ми хареса толко! :lol:
Добре, че не е участвал Том Круз, не само, че не е от семейството, а и е крайно досаден("Последният самурай" не се брои)!

Този пост е редактиран от wutang: 02 March 2010 - 10:52 PM

Влизам в храчка....

#6 Потребителя е офлайн   Узиел

• Rockstar Scientist
  • Регистр: 30-November 06

Публикувано 02 March 2010 - 06:26 PM

Виж мнениетоwutang написа на 02 March 2010 - 04:24 PM :

Том Круз, не само, че не е от семейството, а и е крайно досаден

Контрааргумент!

А иначе филма ми хареса закономерно много, само дето към края вече му изгубих нишката. Но нищо, затова са измислили двд-риповете и повторните гледания. А Ева Грийн, не че не бих я гледал във всяка роля с кеф, но не минава много за 16 годишна :(

#7 Потребителя е офлайн   Menedhel

• Кмет на Голям Дълбалник, Главен пощальон и Началник на ширифите
  • Регистр: 17-December 07

Публикувано 02 March 2010 - 06:38 PM

Аре бе, аз заради Ева Грийн за малко да харесам дори "Небесно царство" :teethqhq:
"Приемаме само по въпроси за празненството!"

Виж мнениетоStrider написа на 18 July 2009 - 12:11 AM :

извръщам зъби към Глишев (ний се хапем нежно и с любов :Р).

http://mglishev.blog.bg/

Публикувано изображение

#8 Потребителя е офлайн   Mor_Hirill

• Скиталка
  • Регистр: 16-March 07

Публикувано 30 March 2010 - 02:21 PM

Явно само на мен не ми е харесал филмът. Изобщо не ми допадна.
...Аз те виках в зори, но ти не дойде на моя зов. Луната чу твоето име, но ти не ми обърна внимание. Защото аз безчестно те напуснах и за свое собствено зло си отидох от тебе. Но въпреки всичко любовта ти винаги оставаше в мене и оставаше все тъй силна, нищо не можеше да я победи...А сега, след като си умряла, с тебе ще умра и аз...

#9 Потребителя е офлайн   Sparrow

• Not а phoenix, but а burning sparrow.
  • Регистр: 01-September 09

Публикувано 30 March 2010 - 03:09 PM

Не знам защо, но аз очаквах по-различно нещо. През цялото време го гледах с очакване. Долавях тънкият му смисъл, но някак си не задоволи това, което очаквах. Не знам, може би не харесвам такъв тип филми, но като цяло се радвам, че не отидах на кино, за да го гледам. Играта обаче ми хареса относително много, само че Колин Фарел ми дойде малко в повече, може би защото очаквах всички да приличат на Хийт, а то само Депп се препокриваше с него.
Christ paid a debt He did not owe, because we owed a debt we could not pay.
Публикувано изображение

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни