Затъпяло ли е младото поколение?
Публикувано 28 February 2010 - 06:50 PM
Публикувано 28 February 2010 - 11:38 PM
Но затъпено - да.
Може да съм параноик, но вярвам, че в това отношение се полагат значителни усилия.
Ментори няма, ментори. Примери и наставници. Виж, в това отношение бих казал, че старото поколение е зле.
Публикувано 28 February 2010 - 11:55 PM
Ще се съглася с Нарви. "Младото поколение" си "младо поколение", приятелю. Старото винаги ще намери повод да мърмори, да клати неодобрително глава, да анатемосва и да дудне "По наше време ние...". А ако е затъпяло, то не се е случило от само себе си. Тогава това не е грешка на младото поколение, а провал на старото. =)
Публикувано 01 March 2010 - 09:15 AM
Ще призная обаче, че това за затъпяването съм си го помислял. Разбира се, било е и под въздействието на някакви емоции, и съответно не може да бъде обективно мнение. Поглеждал съм с неодобрение и насмешка тийнейджърчета обули шалвари и/или "надули" някаква чалга от мобилните си телефони. Предполагам, че преди години аз и връстниците ми сме будили също толкова възмущение с поведението си у по - възрастните. Младите не четат! Добре, обаче за разлика от тях, болшинството от родителите им(да не споменавам и техните родители) нямат компютърна грамотност. Освен това не съм убеден, че младото поколение не чете. Както и да е, за да се отговори обективно на въпроса на темата трябва да се определят точните критерии за оценка, както и да се направят съответните проучвания. В противен случай смятам, че мнението на преподавателите от среднообразователните училища би било най - точно.

Rogue's Gallery
Публикувано 01 March 2010 - 09:42 AM
Публикувано 01 March 2010 - 11:07 AM
Цитат
wutang, вярно ли ти трябва мнението на "старшите", бре, нямаш ли си собствено? И всъщност защо те интересува? Да речем, че е затъпяло - какво ще направиш извън "обсъждането" на въпроса, цък-цъкането и възмутеното клатене на глава? Не се заяждам, въпросите са съвсем неутрални.
Публикувано 01 March 2010 - 11:56 AM
Публикувано 01 March 2010 - 01:22 PM
По темата:
Първо - преди да набедиш някой за "тъп" - какво точно е да си "тъп"? Всеки може да набеди "тъпотията" за враг на цялото българско човечество, но способен ли си да обясниш кое, защо и как точно е тъпо? А може ли човек да прозре собствената си глупост, когато тя неизбежно го застигне - защото всички вършим неща, които сами определяме като глупави в даден момент?
А по въпроса с поколенията... Категоризациите на обществени групи никога не водят до смислени изводи, мисля аз... Младите били тъпи, старите били комунисти, а евреите ставали само за сапун... Безмислено е да се категоризира - младите са си просто млади, колко е средната интелигентност на масата - е трудно да се каже
Този пост е редактиран от Pe6ka_S_Mnenie: 01 March 2010 - 01:30 PM
Публикувано 01 March 2010 - 03:52 PM
ПП. Е не сме дърти още бе... Още...
Този пост е редактиран от Pe6ka_S_Mnenie: 01 March 2010 - 03:55 PM
Публикувано 01 March 2010 - 04:39 PM
Друго е доколко се ползват мозъкът и неговите възможности. Младежта като цяло (разбира се) според мен е затъпена, както се изрази Нарви - по-неграмотна, по-нелюбознателна, с по-смотана ценностна система и т.н.
Но дали нашето мнение ще послужи за друго, освен за събиране на статистически данни? Малко е вероятно, но дано.
Публикувано 03 March 2010 - 12:22 AM
Публикувано 16 March 2010 - 09:07 PM
Децата и младите хора имат огромен потенциал, който обаче трябва да бъде поощряван и насочван (а понякога дори вдъхновяван!) от възрастните. От нас зависи как ще се развият децата ни (казано най-общо) и ако ние не се погрижим за това, после винаги ще се вайкаме колко са затъпели, как не четяли, какво не им било наред.
Аз лично съм горе-долу между двете поколения - "старото" и "младото". И при мен имаше много безотговорни младежи, без собствено мнение, пълни с пороци и т.н. Но имаше и множество родители, учители и като цяло възрастни, които не си мърдаха пръста, за да променят това. Не ги интересуваше, нямаха време, не знаеха какво и как да направят... Тъкмо затова на новото поколение му трябват истински, отговорни Учители. Учители по призвание, не задължително по професия. Хора за пример.

"Очите й бяха небесни - отразяваха и синевата на деня, и жарта на изгрева, и тъмата на нощта"
Публикувано 17 March 2010 - 12:30 AM
Еми, извинявайте, как след като съм принуден да прекарвам 1/2 от времето, в което съм буден, с такива хора, да не съм привърженик на идеята за стерилизация на хората с IQ по-ниско от 120?
place where the falling angel meets the rising ape.'
Публикувано 17 March 2010 - 11:08 AM
Strider написа на 18 July 2009 - 12:11 AM :
http://mglishev.blog.bg/
Публикувано 17 March 2010 - 11:48 AM
Mellindor написа на 16 March 2010 - 09:07 PM :
Съгласен съм
Този пост е редактиран от Coin: 17 March 2010 - 11:48 AM
Публикувано 20 March 2010 - 08:01 PM
И цялата тая работа е заради прехода, обществото е претърпяло голяма промяна и още моралните ценности не са ясни, в период на налагане са, затова ние родените през прехода сме загубени, остава само да възпитаме децата си добре, за да ни надминат, както подобава.
Естествено има изключения, които обаче също са засегнати от масата.
Този пост е редактиран от wutang: 20 March 2010 - 08:02 PM

Вход
Цитирай